رئیس‌جمهور نیکوس کریستودولیدس در روز شنبه در کنفرانس صلح قاهره، در مواجهه با ادامه بحران اسرائیل و فلسطین اعلام کرد که منطقه ما نمی‌تواند به این حالت از جنگ ادامه دهد.

آنچه این بحران و بحران‌های اخیر دیگر به ما آموخته‌اند، این است که درگیری‌ها بدون آسیب نخواهند بود. کریستودولیدس تأکید کرد که در عدم وجود صلح قابل اجرا و دائمی، همیشه خطر بروز درگیری با عواقب و پیامدهای ویران‌کننده و انفجار موج دار وجود دارد.

وی تأکید کرد: دیدگاه قبرس نسبت به این مسئله که از تاریخ 7 اکتبر، زمانی که گروه افراطی فلسطینی حماس حمله غافلگیرآوری به اسرائیل آغاز کرد، قابل تقسیم به چند نقطه است.

به گفته رئیس‌جمهور، نقطه اول مربوط به محکومیت حمله تروریستی حماس بود، در حالی که نقطه دیگر بیانگر آن بود که باید درک کنیم حماس نماینده تمامی مردم فلسطین نیست.

وی افزود که حق دفاع از خود باید مطابق با قوانین بین‌المللی و حقوق بشردوستانه اجرا شود.

پایان تنش در منطقه

رئیس‌جمهور بیان کرد: ضروری است تا تنش‌ها به طور مداوم کاهش یابند و حفاظت از همه غیرنظامیان اولویت اصلی ماست. هدف گذاری به سمت غیرنظامیان و ساختارهای غیرنظامی به عنوان هدف درگیری نظامی کاملاً غیرقابل قبول است.”

وی همچنین خواستار از آزادی بی‌قید و شرط و فوری تمامی گروگان‌ها و تأمین کمک‌های انساندوستانه به غزه شد. رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد: ما کاملاً نقش محوری مصر در این زمینه را تأیید می‌کنیم و آمادگی داریم که قبرس به هر نحوی کمک کند.

کریستودولیدس همچنین خواستار تجدید تعهد دوطرفه به راه‌حل دوکشوره‌ای و دوجانبه شد که با پارامترهای منعکس شده در قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت سازمان ملل متحد سازگار باشد. این ممکن است تنها راه حل مناسب برای این مسئله باشد. واضح است که هیچ گزینه‌ای جز ایجاد شرایط لازم برای آغاز یک فرآیند صلح معنادار وجود ندارد.

وی افزود: در غیاب راه‌حل‌های سیاسی منصفانه و عملی که به عوامل اصلی درگیری‌ها پرداخته و به مسیر صلح و تسویه نهایی می‌رسد، ما تا زمانی که خلاء باقی می‌ماند، شاهد ادامه چرخه خشونت خواهیم بود. وی در خصوص مسائل منطقه اظهار کرد: این اختلاف فعلی همچنین یک تهدید جدی برای امنیت ملی است که نباید نادیده گرفته شود، به ویژه برای کشورهای منطقه.

به عنوان نمونه، کشورهای مصر و اردن با یک بار سنگین مهاجرت به روبرو هستند و نمی‌توان انتظار داشت که بدون مشارکت دیگران این وضعیت را مدیریت کنند.

وی افزود که این دو کشور همچنین در ترس از این نهادند که برخوردهای ناروا و عدم توازن در اثر این واقعه، بر روی منطقه به طور نامتناسبی بیفزایند و در واقع به محله خود آسیب برسانند. وی اظهار کرد که تنها از مصر و اردن انتظار مدیریت این چالش‌ها نیست.

وی تأکید کرد که این موضوع مسئله ای بیشتر از منطقه‌ای بوده و به وضوح به بحرانی تبدیل شده که باید به صورت جهانی و از طریق همکاری جوامع بین‌المللی و سازمان‌های بین‌المللی حل شود.

همچنین اظهار کرد که امکان مشارکت فعال دبیرکل سازمان ملل در راه حل مسائل منطقه‌ای و ایجاد یک محیط مناسب برای دیپلماسی صلح‌آمیز در منطقه باید بررسی شود.

رهبران عرب در این نشست به بمباران اسرائیل به غزه ابراز انزجار کردند و تأکید کردند که لازم است تا تلاش‌های جدیدی به منظور یافتن یک راه حل صلح‌آمیز در خاورمیانه آغاز شود و چرخه چند دهه‌ای خشونت میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها به پایان برسد.

رئیس‌جمهور فلسطین نیز اعلام کرد که مردم فلسطین هیچگاه بی خانمان نمی شوند و اعلام کرد که آن‌ها تسلیم نخواهند شد و برای حقوق خود خواهند جنگید.

امتیاز به مطلب
اشتراک گذاری :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *